diumenge, 1 de novembre de 2020

Cloenda de la Plaça del Llibre amb Eva Dénia i Merxe Martínez. Espectaculars!
La veu d'Eva Dénia i les lletres de les seues cançons ens diuen molt de la personalitat i la sensibilitat d'una compositora que es mereix més gran reconeixement.

Amb una selecció acurada de cançons d'alguns dels seus discos, Eva Dénia ha posat música i cor a la cloenda de la 8a. Plaça del Llibre de València. Ha estat un acte entranyable, pròxim, en què, acompanyada per la violoncel·lista Merxe Martínez, ha fet un breu repàs al seu repertori, una selecció que ens explica les pròpies inquietuds i la formació musical de la cantautora que va des del jazz i la bossanova, fins a la cançó francesa (Moustaki i, especialment, Brassens) o el cant tradicional i la cançó d'arrel valenciana.

La vetllada s'ha fet curta entre cançons com: 'Quan abril era abril' que dóna títol al disc que publicà el 2015; 'El paraigua', versió de "Le parapluie' del seu 'mestre' Georges Brassens; 'Els amics de tristor', basada en un poema de la poetessa Maria Beneyto; 'L'havanera de Vicent', dedicada al poeta Vicent Andrés Estellés; 'Haití', en record de les víctimes del terratrèmol d'Haiti; 'El carrer és teu', sobre records d'infantesa; o 'Besades de sal', on està ben present la mar i la platja, la Mediterrània.

Les harmonies del violoncel de Merxe i la veu i la guitarra d'Eva han anat teixint, a poc a poc, les notes que han mogut la fibra emocional del públic i creat el caliu apropiat per aquesta nit de tardor. Una vegada més Merxe i Eva ens han demostrat la força de la seua unió en l'escenari. 

_____________________

 En la foto: Maria Josep Poquet presenta els llibres El jove Enric Valor. Una vida de novel·la de Francesc Gisbert  i La cançó del mag Merlí d'Ivan Carbonell (Ed. Bromera)

Enhorabona als organitzadors per una activitat imprescindible en la difusió de la nostra cultura i la nostra llengua i per la seguretat i la tranquil·litat que, en aquests temps de pandèmia, transmet el muntatge d'aquesta Plaça del Llibre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.