dilluns, 2 d’octubre de 2017

Amb la població civil de Catalunya, amb Escola Valenciana

Subscric el següent comunicat d'Escola Valenciana.

 


L’entitat cívica qualifica d’autèntica salvatgina l’actuació policial i insta el president del Govern espanyol a donar-ne explicacions.


L’entitat cívica ha expressat rebuig i vergonya per les actuacions dels efectius de la policia i la guàrdia civil de l’estat espanyol durant les votacions del Referèndum d’autodeterminació de Catalunya. Escola Valenciana denuncia que mentre la ciutadania desenvolupava l’exercici del dret a decidir el seu futur, fou reprimida a garrotades, a colp de porra, amb gas lacrimògen i pilotes de goma, sense discriminar entre persones majors o xiquetes i xiquets.
Els atacs al poble català, perpetrats sota les ordres de Mariano Rajoy, van ser d’una brutalitat desproporcionada. Fou una autèntica salvatgina. Més de vuit-cents ferits han necessitat ajuda sanitària. La democràcia aturada amb la força recordava a períodes obscurs de la nostra història. La ciutadania estava armada amb un vot i s’oposà a la violència de la policia i la guàrdia civil amb resistència pacífica.Escola Valenciana insta el president del Govern espanyol a donar explicacions sobre els abusos que es cometeren ahir a Catalunya. Una actuació d’aquelles característiques hauria d’haver estat legitimada pel Parlament espanyol i, per contra, no fou una decisió consensuada exercir la violència desmesurada i inútil contra la població.  
-- 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.