dissabte, 1 d’agost del 2020

Enric Tàrrega, l'home entusiasta

Reproduïm l'escrit d'ACPV en reconeixement de la tasca feta per Enric Tàrrega, qui ha faltat avui. Algunes persones el reconeixereu per la seua activitat política i social a través d'entitats com la pròpia Acció Cultural del País Valencià, Comissions Obreres, el Partit Socialista Valencià o la Societat Coral El Micalet.
Defensor de la nostra llengua i cultura, incansable i entusiasta en tot allò que feia. Que la terra li siga lleu. DEP.

 

València, 1 d'agost de 2020


 

NOTA DE PREMSA

ACPV ORGANITZARÀ UN HOMENATGE AL SOCI, AMIC I PATRIOTA ENRIC TÀRREGA


Avui ha faltat qui era un símbol de la persistència del poble valencià


Avui ha faltat Enric Tàrrega Andrés, soci d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), bon amic i bona persona, i símbol de la persistència del poble valencià.

Nascut a la ciutat de València l’any 1936, va formar part del reduït nucli de valencians que van persistir en la lluita per la dignificació de la llengua catalana en el context més difícil de tots els possibles: el del primer franquisme, l’etapa més dura i feixista de la dictadura. La seua tasca va permetre la supervivència d

el valencià i sobretot d’una consciència de país amenaçada de desaparició pel triomf del colp d’estat militar i la imposició d’una duríssima repressió i d’una política de persecució de la nostra llengua i cultura que van imposar la por, el sotmetiment i el silenci.

D’aquesta manera, el seu treball va posar les bases del moviment que es va expandir amb la següent generació, als anys seixanta, amb el projecte de modernització del país representat pel fusterianisme.

Enric fou soci fundador d’ACPV, i durant els 49 anys de vida de la nostra entitat sempre ens acompanyà amb el seu entusiasme i el seu sentit de l’humor. Va participar en una llarga llista d’iniciatives i campanyes, i era sempre present en tots els actes i convocatòries. Igualment, col·laborà amb moltes altres associacions i organitzacions, sempre de forma generosa i animat pel creixement d’un valencianisme que ell havia vist a punt de desaparèixer, en aquell duríssim primer franquisme.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) entén que la seua tasca mereix el públic reconeixement d’un acte d’homenatge i també de divulgació de la seua figura, com a exemple de continuïtat i persistència en la història del poble valencià.

 
 

Acció Cultural del País Valencià - Octubre CCC
Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 València - 96 315 77 99

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.